Skip to main content

Hírek, események

Vegetárius főzőtanfolyam

főző kicsi

A főzőtanfolyam hús- és adalékanyagoktól mentes táplálkozásra épül. Az így táplálkozók eredményei szerint
  • a hangulatunk és a közérzetünket javul (10-14 nap alatt már érzékelhető)

  • az erek állapota javul és a vér összetétele kedvezően változik (alacsonyabb koleszterin, vércukor, kevesebb zsír)

  • a nyugati társadalmakban vezető halálokok, mint rák, cukorbetegség és infarktus rizikófaktora csökken

  • a gondolatok és érzelmek tisztulnak.

 

A széles körben elterjedt felvilágosult táplálkozásmód az egyén egészségét tartja szem előtt. Ehhez kapcsolódik még az élet védelme és a környezet kímélése.

A vegetárizmusról megjelent tudományos publikációk nyugaton egyhangúlag ajánlják a szemléletváltást. A magyar legkomolyabb összefoglaló mű a mai napig Dr. Oláh Andor és szerzőtársai által publikált Reformkonyha című kiadványa.

A táplálkozásban is a minőség nagyobb jelentőséggel bír, mint a mennyiség. Energiával és ballasztanyagokkal teli táplálékhoz bárhol hozzájuthatunk. A minőségi éhezés azonban egy lehúzó spirált alkot, és az ízes, de fölösleges kalóriák és adalékanyagok területére visz a nagymértékű csoki- és csipszfogyasztással.

A Kína projekt című kiadvány és több nagylétszámú kutatás azt mutatja, hogy a kevés feldolgozással készült, természetességüket jobban megőrző táplálékok az egészség letéteményesei. A Földön a leghosszabb és legegészségesebb életet élő népcsoportok (okinavák, adventisták) is ezt a szemléletet alkalmazzák táplálkozásukban.

 

 

Pin It