Hírek, események

A Jóga Nemzetközi Napja ünneplése Nyíregyházán

Ma már az egész világon gyakorlják a jógát, ami  örömet, egészséget és belső békét hoz, elmélyíti az önmagunk és a külső világ közötti kapcsolatot. 2014-ben az ENSZ június 21-ét a Jóga Nemzetközi Napjává nyilvánította. Ez alkalomból Nyíregyházán az alábbi programokon nyílik lehetőség a jógával való megismerkedésre, továbbfejlődésre:

 

Előadás a jóga tudományosan is igazolt hatásairól

Június 18-án szombaton 11.00 órától  “Tudományos eredmények a jógagyakorlás pozitív hatásairól” címmel tart  előadást Prof.dr. Szabó Sándor a Móricz Zsigmond Megyei Könyvtárban. Az ismeretterjesztő előadás az utóbbi negyed évszázad legmodernebb kutatási eredményeit tekinti át a témával kapcsolatban. A  Nyíregyházi Egyetem biológus professzora egyben a Jóga a Mindennapi Életben rendszer jógaoktatója is. 

 

Gyakorlás az egyetem parkjában

Ezt követően 17.00 órától a Nyíregyházi Egyetem parkjában jógagyakorlást fog vezetni Dr. Szabó Sándor jógaoktató. A gyakorlás betekintést nyújt a Jóga a Mindennapi Életben Rendszer fokozatosan egymásra épülő test- és légzőgyakorlataiba. Felszerelés: jógamatrac, pléd.

Eső esetén a program online lesz megtartva, melyre a linket június 18-án 16:00-kor tesszük közzé. 

A díjmentes programokat a Jóga Nemzetközi Napja alkalmából szervezzük, várjuk a környék jógázóit és a jóga iránt érdeklődőket. 

Pin It