Skip to main content

Gjána Ganga - Jógamagazin

Jóga

  • Jóga

Válasz az utolsó pillanatban

 Mi a különbség egy majom farka és a szakállad között?  - kérdezte a kereskedő tiszteletlenül a Mestertől, aki éppen arra haladt néhány követőjével.  A tanítványok azonnal haragra gerjedtek és meg akarták torolni a sértést...

Bővebben

  • Jóga

A kobrapóz gyakorlása (bhujangasana) - videó

A kobrapóz egyike a klasszikus jógagyakorlatoknak. Több változatban is gyakorolható. A Jóga a mindennapi életben rendszer 5. szintjén található a gyakorlat, tehát nem a kezdőknek javasolt testtartások között.  Ha igazán biztonságosan szeretnénk gyakorolni akkor ne emelkedjen fel a medence a talajról és szükségtelen törekedni a kar teljes nyújtására.  A test súlyát jelentős részben a gerincmenti izmok tartják, és nem a kar.

Bővebben

  • Jóga

A gyakorlás fontossága

Egy forró nyári napon az utazó egy sivatagon lovagolt keresztül. Lova nagyon fáradt és szomjas volt.  Mindketten nagyon boldogok lettek, amikor a távolban megpillantottak egy oázist, ami az utazó számára vizet és élelmet jelent.

Bővebben

  • Jóga

Jóga (fél)maraton

Február 21-én intenzív jógagyakorlás helyszínévé vált a Ganga Baráti Kör debreceni központja. A résztvevők vasárnap reggel hat órától 11 óráig gyakoroltak a Jóga a mindennapi életben rendszer ajánlása szerint. A felkelő Nap a gyakorlóteremben találta a reggeli meditáció résztvevőit, akik a korai időpont nyugalmát kihasználva az önvizsgálati meditáció lépéseit gyakorolták. Hét órára még többen érkeztek, éppen maradt hely mindenki számára ahhoz, hogy elvégezze a Jóga a mindennapi életben rendszer első szintjének mindenki számára javasolt gyakorlatait. 

Bővebben