Skip to main content

JMÉ Baráti Kör

A Jóga a Mindennapi Életben Baráti Kör (JBK)  2001-ben alakult (Ganga Baráti Kör néven) nonprofit civil szervezet. Célja a Paramhans Swami Maheshwarananda által létrehozott Jóga a mindennapi életben rendszer képviselete, oktatása Debrecenben és környékén.

A JBK a Jóga a mindennapi életben rendszer nemzetközi szervezeteivel, illetve a rendszer országos központjával és többi tagszervezetével összehangolva fejti ki tevékenységét.

Oktatóink számára a jóga, a jógázás belső út, sok éves gyakorlás és képzés után belső indíttatásból oktatják a Jóga a mindennapi életben rendszer egységes anyagát mesterünk, Vishwaguruji vezetésével.

A Baráti Kör 2000-től készítette és terjesztette a Gjána Ganga - a bölcsesség folyama című Jógamagazint, amelynek több mint 40 száma jelent meg. A nyomtatott számok folytatásaként új cikkek ezen a honlapon olvashatóak.

Tevékenységeink

A JMÉ Baráti Kör alakulásától kezdve a Jóga a mindennapi életben rendszer gyakorlóit fogja össze és oktatását szervezi nem csak Debrecenben, hanem a Tiszántúl számos más településén, együttműködve más magyar egyesületekkel és nemzetközi szervezetekkel, a Sri Deep Madhavananda Ashram Fellowship tagjaként. Az egyesület tevékenysége kizárólag a Jóga a mindennapi életben rendszer gyakorlásával és oktatásával, illetve az alapító mester Vishwaguruji tanításaival kapcsolatos.  A rendszer a jóga eredeti hagyományain alapul, tartalmaz minden szükséges ismeretet ahhoz, hogy a rendszeres és rendszer szerinti gyakorlás  révén ki-ki elérje célait: jobb egészséget, belső békét, egyensúlyt, a világ jobb megismerését,  valós tapasztalatokon alapuló helyes életszemléletet és életvitelt.

Jógatanfolyamok szervezése

Évente számos jógatanfolyamot szervezünk Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon, Hajdúszobszlón, Derecskén, Hajdúnánáson, Vámospércsen, Hajdúsámsonban, Berettyóújfalun és más településeken közel 300 érdeklődő számára.

A Debreceni Egyetemen a tavaszi és őszi szemeszterekben az Általános Orvostudományi Karon és a Népegészségügyi Karon is több száz egyetemi hallgatót tanítunk a Jóga és meditáció I-II. kredit kurzusokon.

Jógaközpont (Ashram)

A Jóga a mindennapi életben rendszer debreceni központja, amely egyben a JMÉ Baráti Kör központja is, a Külsővásártér 3 szám alatt a belső udvarban balra található (11-12. lakás).

A gyakorlók és jógázók kényelmét egy nagyobb és egy kisebb gyakorlóterem, öltözők, mellékhelyiség, zuhanyzók, tároló helyiségek, konyhapult biztosítják. Az ásramban gyakorlóknak tudunk adni gyakorló-matracot, takarókat, párnákat. Parkolási lehetőség a belső udvarban van.

Nemzetközi jógaprogramok Debrecenben

Debreceni ashramunkban vendégül láttuk a rendszer alapítóját, Vishwagurujit, illetve Swami Gajanandot, Swami Vivekpurit és Sadhvi Dayat, biztosítva ezzel, hogy azok a jógázók is inspirációra és tudásra tehessenek szert, akik nem tudnak elutazni a nemzetközi programokra.

Intenzív jógagyakorlások

Saját oktatóink segítségével több ízben szerveztünk intenzív jógagyakorlást, rendszeresen részt veszünk a nemzetközi jógaprogramokon, oktatóink több hetet töltenek Mesterünk vezetésével intenzív jógagyakorlással. Ingyenes programokat szervezünk a Jóga nemzetközi világnapján (június 21).

Pin It